Mijn diensten

Overzicht van onze diensten

Op Maat biedt een breed scala aan diensten aan. Als je in onderstaand overzicht niet de dienst kunt vinden die voor jou van toepassing is, neem dan telefonisch of per mail contact op met Cora den Hartog-ter Maaten om de mogelijkheden te bespreken.

In detail

Op Maat heeft zich gespecialiseerd in het ordenen van de administratie en biedt hulp bij opruimen. Bij opruimen kun je denken aan je huis, kantoor en schuur. Ook biedt Op Maat specifieke begeleiding aan mensen met AD(H)D. Deze specialisaties worden hieronder uitgebreid omschreven.

Administratie

Ben jij degene die al vele dingen geprobeerd heeft, maar bij wie het ordenen van de administratie nog steeds niet lukt?

Administratie

– Facturen raken kwijt.
– Aanmaningen komen binnen.
– Banksaldo is regelmatig niet toereikend.
– Mailbox puilt uit.
– Elke maand een week te kort.
– Sparen lukt niet.
– Enveloppen blijven dicht.
– Papieren stapelen zich op.

Allemaal zaken die onrust kunnen geven bij jou.

Samen met jou maak ik een plan van aanpak, zodat jij weer overzicht en structuur krijgt.

Dit gaan we samen doen door specifieke doelen te stellen, deze zijn

Specifiek
Meetbaar
Acceptabel
Realistisch
Tijdgebonden

Daarbij hebben we in het bijzonder aandacht voor vaste patronen die er in de loop van de jaren ingesleten zijn, patronen die blijkbaar niet werken.
Met de juiste strategie buigen wij ze om naar patronen die wel werken voor jou. Het eigen maken van nieuwe patronen kost tijd en energie, maar het levert op lange termijn juist tijd en energie op, omdat de administratie overzichtelijk is en blijft.

Hulp bij opruimen

Rust in je huis geeft rust en ruimte in je hoofd.

Hulp bij opruimen

– De dozen zijn nog niet uitgepakt na een verhuizing.
– Alle hobbyspullen liggen door elkaar.
– Het boek dat je zoekt kun je niet meer vinden.
– De houdbaarheidsdatum van de spullen in je voorraadkast zijn verstreken.
– De kranten en folders slingeren door het hele huis.
– De speelgoedkast puilt uit.
– Je fiets is bijna onvindbaar in de schuur.
– Je weet dat je iets hebt, maar waar?

Allemaal zaken die onrust geven in je hoofd, doordat het rommelig is in je huis, je schuur of je kantoor. Het lukt je niet meer om te ontspannen en komt niet aan dingen toe die je graag wilt doen. Je wordt na elke poging moedelozer van al die spullen en de rommel om je heen.

Op Maat gaat samen met jou aan de slag door op te ruimen en te ordenen. Je huis, schuur of kantoor wordt er weer rustig en overzichtelijk door.

Op Maat maakt samen met jou een plan van aanpak. Dit plan van aanpak is ‘op maat’, dat betekent dat het aansluit bij wie jij bent en wat bij jou past. Het is ook een aanpak waar jij in de toekomst zelfstandig mee verder kunt.

ADD/ADHD

ADD/ADHD’ers hebben veel kwaliteiten. Op Maat haalt deze samen met jou ook op gebied van huishouding en administratie naar boven.

ADD/ADHD

– De tafel vol met post, papieren en reclame?
– Boeken genoeg over organiseren en plannen en nog steeds een chaos?
– Elke keer met goede moed opnieuw beginnen?
– Administratie elke keer weer een rommel?
– Je huis nog steeds een ongeorganiseerd pakhuis?
– Een hoofd vol ideeën waarvan je er geen één uitvoert?
– Grenzen aangeven. Wat is dat?
– Balans tussen werk en privé. Bestaat dat echt?
– Onvoorziene verrassingen en noodgevallen die je planning doorkruisen?

Voor jou Allemaal Doorgaans Hedendaagse Dingen.

Toen er bij jou ADD/ADHD werd vastgesteld, vielen de puzzelstukjes waarschijnlijk op z’n plek. Een opluchting te weten dat er bij jou zoveel anders gaat dan bij anderen. Problemen kunnen zich op tal van gebieden voordoen, zoals problemen met de tijd indelen, balans in ‘denken- en doen dingen’, door je hyperfocus te weinig rust en ontspanning nemen, administratie niet op orde en een rommelige werkplek.

Je wilt dit graag veranderen, maar je weet niet hoe. Je hebt al veel geprobeerd. Het is duidelijk dat de gewone organizing manieren en structuren niet helpen bij mensen met ADD/ADHD. Jouw leven met ADD/ADHD organiseren is maatwerk.

Op Maat gaat samen met jou een actieplan opstellen, waarbij jijzelf de doelen bepaald.

Hoe we dit gaan doen. Op Maat gaat jou een innerlijke reis laten maken, waarbij jijzelf bepaalt wat de reisbestemming is. Op Maat gaat mee als reisgids en checkt of de reisbenodigdheden er zijn, ook stippelt zij de route uit en controleert of jij tijdig op de plaats van bestemming zult arriveren. Als je bijna op plaats van bestemming bent aangekomen, dus dat jouw doel in zicht is, dan ga ik in overleg met jou een stapje terug doen. Jouw zelfredzaamheid is zo toegenomen dat jij toekomstige problemen zelf kunt oppakken.